Introduksjon

Elsirdalen er et stort land som inneholder skyhøye fjell bebodd av kjemper og troll, tette, grønne skoger og brennvarme øde ørkner. Bak Stenhjemfjellene i vest ligger orkenes mørke land, som i all tid har utgjort en stor trussel for alle innbyggere i Elsirdalen. Men den eneste veien gjennom Stenhjemfjellenes uvelkomne, harde landskap, er et smalt pass voktet av hardføre dverger.

Du befinner deg nå i en mellomstor landsby ved navnet Brindol som ligger midt i Elsirdalen. Brindol i seg selv er et relativt fredelig sted der ukens dramatiske høydepunkt sjeldent er mer dramatisk enn et slagsmål i en bar eller en lokal tyv som ikke klarte å stjele fra skattekammeret til byen. Men byen bærer tydelig preg av at den har sett tøffere tider. For når man vandrer langs gatene er det lett å se at store deler av byen har blitt gjennoppbygd. Store partier i muren ser hundre år yngre ut enn resten. Og på samme måte er omtrent halvparten av husene nybygd, mens et par fortsatt ligger i ruiner. Dette er arrene etter den store githyankiinvasjonen.

Og som beboer av Elsirdalen, har du kanskje dine egne arr fra invasjonen av de skrekkelige githyankiene for ti år siden. Kanskje mistet du et ben i slaget om Overlook? Eller en bror i slaget ved Brodrinpasset?

Heldigvis ble invasjoen stoppet da en gruppe helter, ledet av den utrolige trollmannen Baltar, drepte selve Tiamat, som det viste seg sto bak invasjonen.

Det kan være uttallige grunner til at du nå befinner deg i Brindol sammen med en gjeng eventyrere. Kanskje har du reist langveis fra, i håp om å finne forsvunnede skatter. Eller rømt fra et glemt kloster i fjellene. Du kan ha krysset planene for å flykte fra lovbrudd i githzeraienes verden. Eller reist å bevise ditt heltemod for å bli sammen med din store kjærlighet. Eller kanskje du rett og slett er oppvokst her, og er på besøk hjem. Uansett grunn befinner du deg nå med dine venner i en liten kro i Brindol.

Det er en høylytt kveld på den lokale kroa, Den blå pappegøye, hvor du kanskje har satt deg ned ved et bord med vennene dine. Det lukter en blanding av gammelt laftehus, sølt øl og tobakk av hele stedet. Vertshuset er fylt av mennesker, og godt over halvparten har drukket seg muntre. På bordet ovenfor deg dasker en skjeggete mann servitøren på baken og får en knyttneve i brystet som retur. Med belysningen fra oljelampene i taket og stearinlysene på bordene ser det ikke ut som noen av gjestene har på seg annet enn nyanser av brune og sorte, heldekkende klær. Lyden fra alle folkene er så støyende at du må bøye deg over bordet bare for å høre hva naboen din sier.

I det en halvalvisk mann skal vise dere hvordan han kan få Baltarfiguren i handen hans til å forsvinne, blir han avbrutt av et hjerteskjærende skrik. Stillhet sprer seg som et lyn i rommet. Skriket kommer fra en mann i inngangsdøren, han har et stort åpent sår på høyrearmen sin, og fra der du sitter kan du se rett inn i det bleke armbeinet hans. Han skriker med full kraft av alle hans krefter “Hjelp! De er …!!!” Han ble ikke ferdig med setningen. For i det øyeblikket smalt ansiktet hans i gulvet med et knusende dunk og han ble dratt baklengs ut av døra av… noe…

Introduksjon

Eventyr i Elsirdalen Løve